Morfologia krwi u dzieci PDW

czujniki temperatury, mierniki temperatury, przetworniki tem

Temat: Synek ma słabą morfologię, płacze w nocy!!!
Synek ma słabą morfologię, płacze w nocy!!! Witam mój synek na dzis 17 m-cy , zawsze miał niski poziom hemoglobiny ok 10- 11, wiele butelek Ferrum wypił ,gdy poprawiły sie wyniki ,teraz w styczniu kolejne miał takie|:Leukocyty 12,4 erytrocyty 4,46 hemogobina 11,0 hematokryt 31,8 MCV 71 MCH 24,7 MCHC 34,7 Płytki krwi 348 limfocyty 49,4 Inne( Eo, BAZo,Mono) 6,6 % lub 0,8 tys/ul, neutrofile 44,0 RDW-Cv 16,0 PDW 13,2 MPV 7,5 PCT 0,260 - podaję mu znowu żelazo i mam zrobic po zakończeniu 2 buteleczek Ferrum morfologię +dokł.żelazo.Panie Doktorze dodam że Mikołaj gdy ... że dziecko potrzebuje mamy po odstawieniu go od piersi, potem ząbkowanie ale teraz gdy mając 17-m-cy nie ma ani jednej całej nocy przespanej i w dodatku słabą morfologię i niską wagę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,36241862,36241862,Synek_ma_slaba_morfologie_placze_w_nocy_.html



Temat: Rozmaz krwi
Rozmaz krwi Witam, niedawno prosiłam o pomoc w interpretacji morfologii dziecka 1 miesiecznego. Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź. Moją uwagę zwróciły jeszcze wyniki rozmazu krwi, które odbiegają od normy. Proszę o pomoc w interpretacji wyników. Leukocyty 7,26 Ertyrocyty 3,66 Hemoglobina 12,2 Hematokryt 35,7 MCV 97,5 MCH 33,3 MCHC 34,2 Płytki krwi 319 Neurocyty 23,4% Limfocyty 55,8% Monocyty 19,4% Eozynocyty 1,0% Bazocyty 0,4% Neurocyty 1,70 Limfocyty 4,05 Monocyty 1,41 Eozynocyty 0,07 Bazocyty 0,03 RDW-CV 16,2% PDW 10,5 MPV 9,5 P-LCR 20,6 przerażona jestem monocytami, które znacznie odbiegają od normy, prosze o pomoc. Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,38439051,38439051,Rozmaz_krwi.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników
Proszę o interpretacje wyników zrobiłam mojej wg mnie prawidłowo rozwijającej się 4-miesięcznej córeczce badanie profilaktyczne moczu i morfologię. i tu doznałam szoku! w MOCZU MA 1-12 KRWINEK BIAŁYCH GDZIE NORMA WYNOSI 1-4. nabłonki : płaskie 2-3, okrągłe 5-7 (norma -brak). Wyniki krwi WBC 7.8 K/uL LYM 5.1 RO 65.8 %L MID 0.5 GRAN 2.1 27.4 %G RBC 4.96 M/uL HGB 13.3 HCT 37.2% MCV 75fL MCH 26.8pg mchc 35.8 G/Dl RDW 13.6% PLT 467 K/uL MPV 8.7 fL PCT 0.41 % PDW 17.5 10 (GSD) Dziecko karmione piersią , dostaje już deserki. Waga prawidłowa, zero stanów podgorączkowych, kaszlu, kataru. Skąd to białko w moczu? Czy ktoś mógłby mi zinterpretować wyniki morfologii gdzie też niektóre wartści są poza normą. Strasznie się denerwuję.......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94031203,94031203,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Morfologia - wyniki
Morfologia - wyniki Witam Bardzo proszę o interpretację wyniku morfologii z rozmazem ręcznym. Dziecko 4,5-letnie, waga 18 kg. WBC 5 tys/ul RBC 4,21 mln/ul HGB 11 g/dl HCT 32,4% MCV 77 fl MCH 26,1 pg MCHC 33,9 g/dl płytki krwi 237 tys/ul LYMPH 39,4% MXD 10,4% NEUT 50,2% LYMPH 2 tys/ul MXD 0,5 tys/ul NEUT 2,5 tys/ul RDW-SD 39,5 fl RDW-CV 13,6% PDW 15,5 fl MPV 9 fl rozmaz: pałeczkowate 2% segmentowane 57% kwasochłonne 2% zasadochłonne 1% limfocyty 28% komórki monocytoidalne 10 Normy, które dostałam wraz z wydrukiem są dla dorosłych, dlatego bardzo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101981615,101981615,Morfologia_wyniki.html


Temat: Wysokie ob u dziecka 9 letniego
Wysokie ob u dziecka 9 letniego Mam pytanie czy ktoś może mi odpowiedzieć na pyatnie ?. Zrobiłem morfologię krwi u syna i ob wyszło 32 czyli musi mieć stan zapalny tylko jaki ? .Podaje wyniki morfologii: WBC [tys/ul] 7.1 LYM [%] 52.0 MON [%] 9.8 NEU [%] 36.00 EOS [%] 1.60 BAS [%] 0.60 LYM [tys/ul ] 3.7 MON [tys/ul ] 0.7 ... ] 329 PDW[%]12.0 MPV 8.3 PCT[%] 0.3 Zrobiłem też badania : SEM / Mukoproteidy 103.2 mg/dl ASO poniżej 200 IU/ml oraz wymazy Wymaz z gardła - streptococus sp Staphylococus log (-) ... znaczy. Czy należałoby powtórzyć jeszcze raz badania krwi w innym labolatorium? Czekam na odpowiedź. Co Pani na to jest Pani hematologiem? tak to proszę o wyjaśnienia. Czy potrzebne jest badanie jeszcze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103616440,103616440,Wysokie_ob_u_dziecka_9_letniego.html


Temat: morfologia-wyniki
morfologia-wyniki Witam, czy wyniki mojej 16 miesiecznej corki sa dobre? dodam, ze dziecko nie jest chore i nie chorowalo w ostatnim czasie, zabkuje(wychodza cztery kly) leukocyty-9,5 erytrocyty-4,12 hemoglobina-11,6 hematokryt-34,3 MCV-83,3 MCH-28,1 MCHC-33,8 RDW-13,4 płytki krwi-192 PCT-0,16% PDW-17,1fl MPV-8,5fl -NEU%-22,2% -LYMPH%-70,0% -MON%-4,9% -EOS%-2,2% -BASO%-0,7% mikroskopowa ocena rozmazu krwi - podzielone-10,0% - limfocyty-82,0% - monocyty-5,0% - kwasochlonne-1,0% - zasadochlonne-1,0% - atypowe limfocyty-1,0% - w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96843021,96843021,morfologia_wyniki.html


Temat: Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!!
Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!! Ze względu na lekkie "tyły" naszego synka (opóźniona motoryka" i obniżone napięcie mięśni), dostaliśmy skierowanie od neurologa na badanie krwi: Morfologia pełna, TSH, FT3, FT4 ... 0,01 BASO% 0,1 RBC 4,17 HGB 11,4 HCT 33,2 MCV 79,6 MCH 27,3 MCHC 34,3 RDW-SD 36,6 RDW-CV 12,9 PLT 275 PDW 12.4 MPV 10,7 P-LCR 30,6 PCT 0,30 TSH 4,84 (norma 0,27-4,2) ale słyszałam że u dzieci poniżej 1 roku norma jest 0,40-8,6 FT3 8,65 FT4 1,54 CK aż 261! Czy powinniśmy się niepokoić? Dodam, że synek obecnie intensywnie ząbkuje, jest ... powtórzyć badania? te były wykonywane o 8.00 rano więc dziecko nie było po "wysiłku". Będę wdzięczna za odpowiedź.:)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97527383,97527383,Podwyzszone_CK_TSH_i_FT3_9_miesieczniak_.html


Temat: wynik badania usg wezlow chlonnych, martic sie?
umie opisac)pod rzuchwa niestety nie umie mu go znalesc.Ostatnie szczepienie mial w czerwcu(odra , swinka , rozyczka)troche goraczkowal po tym szczepieniu.Mamy zrobiona morfologie hematokryt HCT 35.4 KRWINKI CZER.RBC 4.63 hemoglobina HGB 12.1 Krwinki biale WBC 7.4 MCV-76.5 MCHC 34.2 MCH-26.1 RDW-CV 13.5 PLT 334 PDW 10.1 MPV 9.4 P-LCR 19.5 ROZMAZ AUTOMATYCZNY NEUT 2.2 %NEUT 29.4 LYMPH 4.6 %LYMPH 62.2 MXD 0.6 %MXD 8.4 Juz wiem ze moge zrobic osobno rozmaz z krwi zeby dowiedziec sie czegos wiecej.Martwie sie bo w uszach od tego lekarza ktory robil usg szlyszalam tylko ze to patologia(nawiasem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72933917,72933917,wynik_badania_usg_wezlow_chlonnych_martic_sie_.html


Temat: wyniki morfologii
wyniki morfologii witam wszystkich wczoraj odebrałem wyniki morfologii swojej 3,5 letniej Córeczki. Dziecko od 2 tygodni kaszle i ma katar, który zmienił się w między czasie w ropny. Nie gorączkuje.Leczenie mukolina, ... norma 11-13,8 Hematokryt 43 norma 32-40 Płytki krwi 527 norma 210-440 !!! Monocyty 6,5 norma 1-6 AST 37 norma 31 Żelazo 146 norma 50-120. Obniżone wartości: PDW 8,8 norma 9-17 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85619170,85619170,wyniki_morfologii.html


Temat: czy to rzeczywiście infekcja bakteryjna???
czy to rzeczywiście infekcja bakteryjna??? bardzo proszę o potwierdzenie - na podstawie wyniku morfologii - czy moje dziecko ma infekcję bakteryjną i faktycznie konieczny jest antybiotyk? ERYT.5,83 LEUK.11,5 HEMOGL.11,9 hematokryt 37,9 MCV 65 MCH 20,4 MCHC 31,4 Płytki krwi 242 limfocyty 23,2% inne 9,1% neutrofile 67,7% RDW-CV 17,4 PDW 16,7 MPV 10,1 P-LCR 2,4 drugie pytanie - czy wyniki wskazują na anemię (konieczny preparat z żelazem?) niepokoi mnie ostatni paramametr - P-LCR, norma chyba jest od 13%, a mój synek ma tylko 2,4% dodam, że dziecko ma 4 lata
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,86453691,86453691,czy_to_rzeczywiscie_infekcja_bakteryjna_.html


Temat: Ferrum lek nie pomógł po 3 miesięcznej kuracji
Wyniki morfologii: erytrocyty 4,72 leukocyty 7,3 hemoglobina 12,2 hematokryt 36 mcv 76,92 mch 25,82 mchc33,6 płytki krwi 329 limfocyty 64,74 eozynocyty 3,7 bazocyty 0,8 monocyty 8,14 neutrofile 22,74 limfocyty 4,73 eozynocyty 0,27 bazocyty 0,06 monocyty 0,594 neutrofile 1,66 rdw-cv 12,6 pdw 9,9 mpv9,3 Zelazo-23,po 3 miesiącach 28 Dziecko ma 2,5 roku.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,86513252,86513252,Ferrum_lek_nie_pomogl_po_3_miesiecznej_kuracji.html


Temat: antybiotyk na podstawie samej morfologii?
antybiotyk na podstawie samej morfologii? bardzo proszę o potwierdzenie - na podstawie wyniku morfologii - czy moje dziecko ma infekcję bakteryjną i faktycznie konieczny jest antybiotyk? ERYT.5,83 LEUK.11,5 HEMOGL.11,9 hematokryt 37,9 MCV 65 MCH 20,4 MCHC 31,4 Płytki krwi 242 limfocyty 23,2% inne 9,1% neutrofile 67,7% RDW-CV 17,4 PDW 16,7 MPV 10,1 P-LCR 2,4 synek ma infekcję górnych dróg oddechowych, osłuchowo w porządku, (dodatkowo ortopeda stwierdził zapalenie stawu biodrowego), antybiotyk zalecił pediatra, który nie badał dziecka (poszłam do niego tylko z wynikami morfologii, mając na uwadze ewentualną anemię) drugie pytanie - czy wyniki wskazują na anemię (konieczny preparat z żelazem?) niepokoi mnie ostatni paramametr - P-LCR, norma chyba jest od 13%, a mój synek ma tylko 2,4% dodam, że dziecko ma 4 lata, nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,86577619,86577619,antybiotyk_na_podstawie_samej_morfologii_.html


Temat: morfologia w trakcie infekcji
morfologia w trakcie infekcji Pani Doktor , Czy wg Pani takie wyniki kwalifikują dziecko do antybiotykoterapii? Dziecko miało badanie zrobione w 6 dobie infekcji. Przed tem była wysoka gorączka, która ustąpiła na 1,5 doby i ponownie powróciła wysoka. Ta 6 doba to drugi dzień po odbiciu, maksymalna temperatura tego dnia to już tylko 37,2. Dziecko ma niewielki przeźroczysty katar, mokro odkrztusza (wcześniej ... (4,5-15) erytrocyty 4,7 (3,68-4,92) hemoglobina 12,6 (10,8-16,2) hematokryt 37,9 (32-48) płytki krwi 133 (130-400) MCV 80,6 (69-103) MCH 27,2 (23,3-34,8) MCHC 33,8 (27,2-40,9) anizocytoza erytrocytów 14,9 (11,5-16) RDW-SD 37,5 (39-53,3) PDW...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90266396,90266396,morfologia_w_trakcie_infekcji.html


Temat: interpretacja wyników
interpretacja wyników dziecko ma 2.6 miesiecy morfologia leukocyty - 10,8 erytrocyty - 4,96 hemoglobina - 12,9 hematokryt - 38,7 MCV - 78,02 MCH - 26 MCHC - 33,3 plytki krwi - 291 limfocyty - 62,51 inne(Eo, Bazo, Mono) - 2 neutrofile - 35,52 limfocyty - 6,8 inne (Eo, Bazo, Mono) - 0,2 neutrofile - 3,8 RDW-CV - 16 PDW - 13,9 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88143396,88143396,interpretacja_wynikow.html


Temat: Neutrofile u niemowlęcia
Mała, jak napisałam była wtedy tuż po infekcji. Dostawała OSPAMOX, a badanie krwi było zrobione 4 dni po przerwaniu antybiotyku. W czasie trwania infekcji miała temperaturę około 38,1...38,2. Stan taki trwał ... czy to prawda, że u tak małych dzieci robi się ręczny, bo automatyczny jest niemiarodajny? Wyniki w całości wyglądały tak: Erytrocyty 4,45 mln/ul Leukocyty 10,92 tys/ul Hemoglobina 12 g/dl Hematokryt 35,7 % MCV 80,2 fl MCH 27 pg MCHC 33,6 pg/dl Płytki krwi 544 ROZMAZ AUTOMATYCZNY (KOMPUTEROWY) Limfocyty 82,7 % Eozynocyty 3,1 % Bazocyty 0,5 % Monocyty 10,8 % Neutrofile 2,9 % Limfocyty 9,03 tys/ul Eozynocyty 0,34 tys/ul Bazocyty 0,05 tys/ul Monocyty 1,18 tys/ul Neutrofile 0,32 tys/ul RDW-CV 12,3 PDW 10,1 MPV 9,4 Mała nie straciła ani humoru, ani apetytu, nie była i nie jest bardziej marudna. Lekarka, z która konsultowałam tę morfologię stwierdziła, że jest ona wynikiem tej przebytej infekcji. Te NEUTROFILE też. Na co powinnam jeszcze zwrócić ewentualnie uwagę? Wyniki mamy powtórzyć...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,70197640,70197640,Neutrofile_u_niemowlecia.html


Temat: Morfologia- wyniki
Morfologia- wyniki Proszę o interpretacje wyników morfologii synka- 2 latka. Zasadniczo wszystko miesci się w normach (ale nie wiem czy mam podane normy dla dorosłych czy dla dzieci), poza kilkoma rzeczami, ... 12,8) HCT- 40% (30-42) MCV 80,2 fl (76-90) MCH- 28,5 pg (24-31) MCHC- 35,5 g/dl (32-37) RDW-CV- 12,4% (11-16) PDW- 11,2 fl (9-17) PLT 245 K/ul (150-400) MPV 9,9 fl (9-13) P-LCR- 24,4% (13-43) PCT 0,2% (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: Neutrofile paleczkowate 3% (1-5) Neutrofile segmentowate 21% (40-70) Granulocyty kwasochlonne 3% (1-5) Limfocyty 67% (20-45) Monocyty 6% (3-8) Dziekuję i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77955081,77955081,Morfologia_wyniki.html


Temat: tężyczka?
tężyczka? witam Panie Doktorze, moje dziecko konczy wlasnie 7 miesiecy, zdiagnozowano u niego zaburzenia gospodarki Ca-P. wyniki: kreatynina w porcji moczu: 10,4 mg/dl [-] wapn w porcji moczu 2,02 mmol/L [-] wskaznik Ca/kreatyniny = 2,24 wapn 2,24 mmol/L [2,02-2,06]N FOSFOR 7,36 mg/dL [4,0-7,0]H żelazo 77 ug/dl [59-148] morfologia WBC 12,4 tys/uL [5,9-18]N LIMFOCYTY % 74,41% [20-70] neutrocyty% 20,72% [20-60]N MXD% 4,9% [0-10]N ... CV 12% [11,5-16]N ; płytki krwi 408tys/uL [150-400] H PDW 11,4 fL[-]; MPV9,3fL[-] PLCR 20,5 [-] MOCZ BADANIE OGOLNE SG 1.003 [1,015-1,030]L; białko nie wykryto bilirubina nie wykryto; leukocyty nie wykryto; ... metabolicznej CZD, a do tego czasu co miesiac badania w szpitalu i ograniczenie ryzu w diecie dziecka. bardzo sie niepokoję, gdyz moja pediatra mowiła o krzywicy, a ja juz po kilku...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80213733,80213733,tezyczka_.html


Temat: w 1 ml moczu 34 tys. pałeczek E.coli
... nabłonki płaskie: nieliczne A MORFOLOGIA PRZEDSTAWIA się nsp. bakterie: liczne leukocyty: 14,31 erytrocyty: 3,85 hemoglobina: 10,8 hematokryt:30,6 limfocyty:82 MCV: 79,52 MCH: 28,1 MCHC: 35,3 RDW-CV:12,3 PDW:12,2 MPV:10,3 P-LCR:27,4 płYTKI KRWI:342 DZIEWCZYNY...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,53364750,53364750,w_1_ml_moczu_34_tys_paleczek_E_coli.html


Temat: Nadczynność tarczycy - czy to już szpital???
Nadczynność tarczycy - czy to już szpital??? Witam wszystkich, dziś odebrałam wyniki z krwi: tsh 0,002 (norma 0,35-5,50) ft3 14,72 (norma 2,3-4,2) ft4 3,37 (norma 0,89-1,76) Dodatkowo w morfologii: MCH 26,4 (norma 27-33) RDW-SD 36,2 (norma 37-54 PDW 22,7 (norma 10-18) MPV 14,4 (norma 7,4-11) P-LCR 58,8% (norma 15-40) Z niepokojących objawów przyśpieszone tętno (ponad 100/minutę), kołatanie serca odczuwalne nawet jako dudnienie ... i 1,5-roczne dziecko. Wizytę u endokrynologa mam 2 lipca, ale z dnia na dzień czuję się coraz gorzej. Co mam robić??? Pomóżcie proszę.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,80839889,80839889,Nadczynnosc_tarczycy_czy_to_juz_szpital_.html


Temat: LYM-norma w morfologii
LYM-norma w morfologii Witajcie, temat norm morfologii dla dzieci był poruszany wielokrotnie. Sprawdzałam w polecanych przez Was serwisach internetowych, ale nie mogę się dopatrzeć normy LYM W wyniku mam podane LYM ... PLT (tys/ul) - 352 PDW (%) - 17,5 MPV - 8,7 PCT (%) - 0,3 Jutro jeszcze odbiorę wynik rozmazu krwi obwodowej. Robiłam te badania kontrolnie bo synek ma powiększony jeden...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,40843363,40843363,LYM_norma_w_morfologii.html


Temat: Morfologia z rozmazem-proszę o małe rozjasnienie
Morfologia z rozmazem-proszę o małe rozjasnienie Witam mam prosbe do osób znających się na rzeczy o zinterpretowanie wynikow badania krwi 19m-nego chłopaczka. Ok.3 m-cy temu stracił apetyt na prawie wszystko co nie jest mlekiem z piersi, przez ten czas nic nie urósł, schudł, zbladł, lekarz zlecił wiec badanie ogólne moczu (chyba w porządku)i morfologię 3Diff z rozmazem (cokolwiek to oznacza). Z tego co czytam wiekszosc wynikow miesci się w granicach normy, przynajmniej tych podanych na karcie z wynikami, WBC=7,9, RBC=4,6, hemoglobina=12,8, jedynie RDV-CV(??)wynosi 15,1% i jest ponad normę, natomiast PDW(?)=11,5fl i jest ponizej. ... odniesieniu do dość nagłej utraty apetytu dziecka, alergika btw. pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,30477391,30477391,Morfologia_z_rozmazem_prosze_o_male_rozjasnienie.html


Temat: Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg
Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg Witam mój synek na dzis 17 m-cy , zawsze miał niski poziom hemoglobiny ok 10- 11, wiele butelek Ferrum wypił ,gdy poprawiły sie wyniki ,teraz w styczniu kolejne miał takie|:Leukocyty 12,4 erytrocyty 4,46 hemogobina 11,0 hematokryt 31,8 MCV 71 MCH 24,7 MCHC 34,7 Płytki krwi 348 limfocyty 49,4 Inne( Eo, BAZo,Mono) 6,6 % lub 0,8 tys/ul, neutrofile 44,0 RDW-Cv 16,0 PDW 13,2 MPV 7,5 PCT 0,260 - podaję mu znowu żelazo i mam zrobic po zakończeniu 2 buteleczek Ferrum morfologię +dokł.żelazo.Panie Doktorze dodam że ... nierówna)początkowo myślałam że dziecko potrzebuje mamy po odstawieniu go od piersi, potem ząbkowanie ale teraz gdy mając 17-m-cy nie ma ani jednej całej nocy przespanej i w dodatku słabą morfologię i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,36254590,36254590,Slaba_morfologia_17_m_cy_a_tylko_10_2_kg.html


Temat: wyniki badań - co to oznacza?
wyniki badań - co to oznacza? Dziecko wiek: rok i 7 m-cy Morfologia krwi: leukocyty 7,1 tys/ul erytrocyty 4,4 mln/ul hemoglobina 11,1 g/dl hematokryt 33 % (L) MCV 75 fl MCH 25 pg MCHC 33,7 g/dl płytki krwi 273 tys/ul RDW-CV 13,8 % PDW 12,3 fl MPV 10,7 fl neutrofile 1,62 tys/ul limfocyty 4,68 tys/ul monocyty 0,62 tys/ul eozynofile 0,16 tys/ul bazofile...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,87153361,87153361,wyniki_badan_co_to_oznacza_.html


Temat: wyniki badań - co to oznacza?
agnieszkair napisała: > Dziecko wiek: rok i 7 m-cy > > Morfologia krwi: > leukocyty 7,1 tys/ul norma > erytrocyty 4,4 mln/ul norma > hemoglobina 11,1 g/dl norma > hematokryt 33 ... - niedobór żelaza, wit. B12 czy kwasu foliowego > płytki krwi 273 tys/ul norma > RDW-CV 13,8 % norma > PDW 12,3 fl > MPV 10,7 fl > neutrofile 1,62 tys/ul ... (H) prawdopodobnie była u dziecka jakaś infekcja, która ustąpiła > eozynofile 2,2 % norma > bazofile 0,6 % norma > > Żelazo 37,0 ug/dl (L)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,87153361,87153361,wyniki_badan_co_to_oznacza_.html


Temat: morfologia rozmaz, mocz i posiew.TLUMACZENIE
morfologia rozmaz, mocz i posiew.TLUMACZENIE ide dzis do lekarza w anglii mam wyniki z Polski , wyniki te sa niezaciekawe dlatego moje dziecko (5 miesiecy) bralo rozne leki i powinno miec znowu skontrolowane te wyniki. niestety nie potrafie przerlumaczyc wynikow, czy lekarz sie domysli co jest co? czy moze ktos mi moze pomoc tlumaczeniu? chodzi o morfologia leukocyty erytrocyty hemoglobina hematokryt mcv mch mchc plytki krwi rdw-cv pdw mpv p-lcr rozmaz kwasochlonne, segmentowane posiew moczu ciezar wlasciwy moczu bede wdzieczna za pomoc
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,591,35048116,35048116,morfologia_rozmaz_mocz_i_posiew_TLUMACZENIE.html


Copyright (c) 2009 czujniki temperatury, mierniki temperatury, przetworniki tem | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.